DENIOS warmtekamers worden gebruikt voor temperaturen van >35°C tot 150°C en zijn standaard voorzien van 100 mm dikke EI 120 isolatie en een opvangbak volgens huidige milieuregelgeving. Er zijn verschillende soorten verwarmingsmethoden beschikbaar: Elektrische stroom, heet water stoom, heet water of aangepaste warmtewisselaars. Er zijn toepassingsspecifieke oplossingen beschikbaar voor speciale vereisten zoals explosiebeveiliging, brandwerendheid, hoge hygiënevereisten of oplossingen voor specifieke toepassingen.
Wanneer de warmtekamer in de verwarmingsmodus staat, vormt hij een luchtdichte afgesloten ruimte. In het bovenste gedeelte wordt de lucht aangezogen door een radiale ventilator en verwarmd via een nageschakelde warmtewisselaar. De verwarmde lucht wordt via luchtkanalen weer onder de producten in het bakgedeelte geblazen. De turbulente luchtstroom zorgt ervoor dat de grenslaag tijdens de warmte-uitwisseling snel wordt doorbroken en de warmte de verpakking sneller bereikt.
Een hoog energieniveau zoekt altijd de weg naar een lager niveau, dus energieverliezen zijn onvermijdelijk. Om warmteverlies tot een minimum te beperken, is de isolatie van de verwarmingskamer 100 mm dik. Het ondersteunende frame is ook volledig geïsoleerd, zodat er geen koudebrug ontstaat. De warmtewisselaar en het luchtkanaal bevinden zich in de warmtekamer, waardoor de warmte in het systeem blijft. Zo bereiken DENIOS warmtekamers een hoog rendement.
Afhankelijk van wat het verwarmingsproces vereist, of
een constante temperatuur gedurende het hele proces,
verschillende temperaturen voor verschillende materialen,
een temperatuurcurve of
tijdgestuurd in- en uitschakelen,
resulteert dit in verschillende specificaties voor de regeling van de warmtekamer.
Er kan een breed scala aan regelconcepten worden gerealiseerd, van mechanische regelaars tot flexibele PLC's.
De standaardregeling van de warmtekamer zorgt voor een betrouwbare regeling van de temperatuur. Bij oververhitting schakelt het regelsysteem de energietoevoer uit. Als de temperatuursensor defect is, neemt een veiligheidstemperatuurbegrenzer (STB/STL) de uitschakeling over. Dit zorgt te allen tijde voor een hoge procesbetrouwbaarheid.
Daarnaast kunnen de volgende regelmechanismen worden ingesteld, bijvoorbeeld om handmatige bedieningsfouten te herkennen en te herstellen:
Bij foutieve marges kunnen de logboeken worden gebruikt om te controleren of er fouten in het proces zijn opgetreden
voor naadloze bewaking (op afstand)
Gebruik de verscheidenheid aan DENIOS producten om uw thermische kamer individueel in te stellen. Profiteer van de turnkey levering inclusief de door u gekozen apparatuur. Op verzoek verzorgen wij b.v. de brandmeldinstallatie en het inrichten van conditiebewaking. Ontdek vele innovaties voor moderne thermische conditionering in ons assortiment. Ook adviseren wij u graag ter plaatse om samen met u een oplossing op maat te configureren.
Wij zien onszelf als uw "allround ontzorgende partner" en nemen deze taak serieus: Leg de verantwoordelijkheid in onze handen, wij doen de rest. Wij herinneren u bijvoorbeeld graag aan komend onderhoud en het betrouwbaar uitvoeren. Zo kunt u zich volledig concentreren op uw bedrijf. Wat kunnen we nog meer voor u doen? Laten we erover praten. Onze medewerkers staan u met raad en daad bij. Met DENIOS vertrouwt u op een betrouwbare en competente servicepartner.
Bel ons of mail naar info@denios.nl en wij helpen u graag verder.
Welkom op de Nederlandse DENIOS website! Wist u dat DENIOS Benelux een nieuwe website beschikbaar heeft, speciaal voor onze Belgische klanten. Deze website is beschikbaar in zowel het Nederlands als het Frans. Bekijk www.denios.be